Lovak - Tenyésztés - Ménismertető

 

Lovaink nagy részét saját magunk tenyésztettük, itt nőttek fel a lovastanyán. A rendszeresen törődés miatt barátságos nyugodt lovakká váltak, akik alkalmasak szinte bármely korosztályú és tudásszintű lovas kiszolgálására. Sajátossága a tanyánknak, hogy a kancák a csikóikkal sokszor teljesen szabadon a karámokon kívül legelésznek, így egész kicsi koruktól hozzászoknak az ember közelségéhez és a szabad életformához.

 

Válaszok a sok-sok kérdésre, mely a lovasokat érdeklik!

 

osztalylovasok

OsztálylovasokA tenyészetünk kifejezetten az díjugró lovak írányába tolódott el. Lovaink fajtájukat tekintve magyar sport félvérek, saját tenyésztésű magyar kancáinkat kereszteztük, Holland illetve Holsteini díjugró apákkal. Mivel Balázs, professzionális szinten lovagol és versenyez, lovaink szakszerű és alapos képzésben vesznek részt mér fiatal koruktól kezdve. Szinte minden lovunk alkalmas az ugrósportra a hobbi kategóriától a legmagasabb nemzetközi szintig. Alább találhatóak a turisztikában szereplő lovak, származással és belovagoltsággal.

Mares with their foals
Mother and child
Grazing
Kancák csikóikkal szabadon
Kanca csikójával
Legelészés
Bambi
darcy_panka_sissy
furdetes
Bambi
Darcy, Panka, Sissy
Fürdetés
Panka
Quicksilver
Sissy
Panka
Quicksilver
Sissy

 

  lovak_galeria  

 


A hobbilovak listája:

1.

Név:

Chokito

Fajta: magyar sport félvér
Nem/szín: herélt, sárga
Születési idő: 2003.04.25
Tenyésztő: Kabóka Kft, H-8130 Enying Tóth Á. u 2
Apja: Fantasme Courcelle (selle francais)
Anyja: Justlady
Anyai nagyapja: Justboy (KWPN, holland sport félvér, Voltaire után)
Belovagoltság: Kitűnően belovagolt ló, mint síkmunkában, mint pedig díjugratásban. Nagyon könnyen össze lehet lovagolni, és egy ügyes lovas alatt akát tenyérnyi helyen is megfordul vágtában. Élvezet egy ilyen inteligens lovon dolgozni! Szerepelt már díjugró versenyeken (120 cm-ig), illetve rajtengedély vizsgán is lovagolták már.
Képek: chokito_debi
Video:  

2.

Név:

Rudolf (Rudi)

Fajta: magyar sport félvér
Nem/szín: herélt, pej
Születési idő: 2003.06.13
Tenyésztő: Torma József, H-7081 Simontornya Vadászlak
Apja: Justboy (KWPN, holland sport félvér, Voltaire után)
Anyja: Sára
Anyai nagyapja:  
Belovagoltság:

Rudit 2008-ban vásároltuk azóta lovagoljuk, illetve gyerekeket futószárazunk rajta. A munka során szépen megerősödött és elérte az idomítottság azon szintjét, hogy vendégeink legkedveltebb választása lett. Rudi egy élénk, menő kedvű ló, akinek kimagasló ugrótehetsége van. Jó választás lehet képzettebb lovasok részére, akik ugrótehetségüket akarják finomítani.

Képek: rudi_portre rudi_lilla
Video:  

3.

Név:

Quicksilver

Fajta: magyar sport félvér
Nem/szín: herélt, sárga
Születési idő: 2001.06.09
Tenyésztő: Kabóka Kft, H-8130 Enying Tóth Á. u 2
Apja: Quito De Baussy (selle francais)
Anyja: Nagysád
Anyai nagyapja: Szemafor xx (angol telivér)
Belovagoltság: Silver sok-sok éve segít a lovastáborok lebonyolításánál. Egy igen nyugodt, megbízható ló, aki figyelmes a lovasára. Erős testfelépítésú és jó ugróképességű ló, karakteres nyakkal, erős farral. Ügyes lovasok kezében összelovagolva impozáns megjelenésű. A több éves gyerekekkel való együttlovaglás miatt ajánlható szinte minden tudásszinthez.
Képek: silver_es_brigi
Video:  

4.

Név:

Panka

Fajta: magyar félvér
Nem/szín: kanca, sárga
Születési idő: 1997.06.14
Tenyésztő: Kabóka Kft, H-8130 Enying Tóth Á. u 2
Apja: Hohenstein II
Anyja: Híres Tekla
Anyai nagyapja: Híres
Belovagoltság: Panka a legöregebb hobbilovunk, de talán a legsokoldalúbb is. A többieknél kisebb marmagasságú, zömök, erős csontozatú ló. Tuti, hogy neki van a legjobb pataszerkezete a ménesben, soha nem kellett megpatkolni! Könnyen összelovagolható és imádja az ugrásokat. Nélkülözhetetlen része a lóúsztatásoknak, mely képességét szeretnénk folyamatosan fejleszteni.
Képek: panka_es_adel panka_portre
Video:  

5.

Név:

Sissy

Fajta: magyar félvér
Nem/szín: kanca, pej
Születési idő: 1997.01.04
Tenyésztő:  
Apja: Széplak
Anyja: Baba
Anyai nagyapja:  
Belovagoltság: Sissy-t egy barátunktól kaptuk. Mióta elkezdtük lovagolni egy megbízható társsá nőtte ki magát a ménesben. Könnyen megy előre, élénk és nagyon ritkán ilyed meg. Futószáron is könnyű vele dolgozni, szívesen megy előre. Messze a legkedveletebb futószáras ló a ménesben, minden jármódja könnyen kiülhető, így kezdőknek sem okoz gondot a gyors tanulás.
Képek: sissy_szaglaszik sissy_portre
Video:  

6.

Név:

Darcy

Fajta: magyar félvér
Nem/szín: herélt, sötétpej
Születési idő: 1999
Tenyésztő:  
Apja:  
Anyja:  
Anyai nagyapja:  
Belovagoltság: Darcy-t évek óta használjuk a lovastanyán, talán az egyik legjobban idomított és legkönnyebben lovagolható lovunk. Főleg a kinti lovaspályákon használjuk, télen a fedeles lovarda nem az ő terepe, sok apró hangra figyelmes. Jól ugrik és könnyen öszzeszedhető az ugrások után, nyáron szinte bárki lovagolhatja, télen azonban csak haladóknak ajánlom.
Képek: darcy_es_barna
Video:  

7.

Név:

Justvani

Fajta: magyar sport félvér
Nem/szín: kanca, szürke, almásderes
Születési idő: 2007.04.29
Tenyésztő: Kabóka Kft, 8130 Enying Tóth á u 2
Apja: Justboy (KWPN, holland sport félvér)
Anyja: Vanília
Anyai nagyapja: Catani
Belovagoltság: Mióta Justvani bekerült a hobbilovak közé, töretlen sikerre tett szert. 100%-ig megbízható, nincs rossz mozdulata, nem félős és nagyon készséges. Hatalmas ügetése és vágtája miatt elsőre kicsit furcsa lehet lovagolni, de végtelen türelmét, és jóindulatát hamar megszokják lovasai. Korosztály nélkül ajánlható bárki számára.
Képek: justvani_lovassal
Video:  

8.

Név:

Bambi

Fajta: német sport póni
Nem/szín: herélt, sötét pej
Születési idő: 1996.07.02
Tenyésztő:  
Apja:  
Anyja:  
Anyai nagyapja:  
Belovagoltság: Bambi a mi pónilovunk, egy igazi mindenes. Ha kell leszegett fejjel megy, megy és megy a futószáron, vagy ügyesebb lovasokkal ugorja az akadályokat. Persze őt sem kell félteni, nagyon rafinált tud lenni ezért nem árt az erélyesség lovaglásakor. No és persze Pankával együtt jönnek a lóúsztatásra.
Képek: bambi_es_lulu
Video:  


Mottónk

Pusztán a Kabóka kedvéért!

Panoráma kép a központi istálló és apartman épületről

panorama